Blog - 2015/2016

Mijn alledaagse hersenspinsels, mening over uiteenlopende zaken en het nemen van het leven met een korreltje zout.
overzicht:  volledig / samenvatting

Decemberstress minimaliseren

Geplaatst op 23 november, 2016 om 13:35
Mijn zoontje verheugt zich al weken, zo niet maanden op Kerst. 'Zeker omdat je dan cadeautjes onder de boom krijgt,' opper ik. Maar ik blijk het mis te hebben. 'Ik vind het altijd zo gezellig,' zegt Sam. 'Met de kerstboom en al die lampjes. En lekker met de familie bij elkaar.' Terwijl hij dit zegt, kijkt hij dromerig weg. Mijn hart smelt. Sam is al net zo'n familiemens als ik. En Kerst, ook ik heb daar zin in. Niet zozeer de Kerstdagen zelf, maar wel de weken voorafgaand aan de gezelligste... Lees de volledige post »

Met neefje Bob de Lettertrein testen

Geplaatst op 17 november, 2016 om 10:45
Terwijl ik de laatste fruitvlieg van het afgelopen seizoen tegen het keukenkastje plet en mijn eerste glŁhwein van dit nieuwe seizoen in de magnetron opwarm, gaat de deurbel. Op het schermpje dat oplicht naast de intercom, zie ik een man met een grote doos in zijn handen. Vliegensvlug probeer ik me te herinneren of ik niet nůg wat van de H&M, Zalando, Bol.com of ander online shoppingparadijs besteld heb. Mijn nieuwe gympies en winterjas heb ik reeds ontvangen. Zo ook het boekenpakket. Afijn, i... Lees de volledige post »

Coeliakie en andere ongemakken

Geplaatst op 17 november, 2016 om 10:45
Tijdens mijn zwangerschap, inmiddels negen jaar geleden, had ik het geluk geen last te hebben van typische zwangerschapkwaaltjes. Ik was niet kotsmisselijk, noch had ik last van obstipatie, aambeien, of bekkenpijn. Ik had soms echt te doen met collega-zwangeren, die wel elke ochtend boven de pot hingen, speciale banden om hun buik droegen om het gewicht enigszins acceptabel te maken of zelfs in het ziekenhuis belandden. Echt sneu. Lees het volledige artikel en recept op mamsatwork.nl: http... Lees de volledige post »

Het Grote Geheim van Sinterklaas

Geplaatst op 17 november, 2016 om 10:40
Sinterklaas, wie kent hem niet?†Het is ruim boven de dertig graden als ik in 's lands bekendste drogisterijketen een fles zonnebrandcrŤme zoek. Het stemt mij uiterst tevreden dat ik dit in september nog kan doen. Zo'n nazomer hebben we wel verdiend, na een bedroevend treurige en natte start van mijn favoriete seizoen. Terwijl ik op mijn gemak langs de schappen slof - met dit soort temperaturen doe je alles op z'n elfendertigst - zakt plots de moed in mijn slippers als ik tegen een stellage vol... Lees de volledige post »

Stoer, hoor!

Geplaatst op 17 november, 2016 om 10:35
Ik sluit de tussendeur van de gang naar de huiskamer en ga aan tafel zitten met mijn laptop. Ergens achterin mijn hoofd begint een venijnig koppijntje op te zetten, wat het nog moeilijker maakt om me te concentreren op de webteksten die ik morgen af zou hebben. Amper tien zinnen later sta ik alweer op, loop de gang door naar de kamer van Sam en probeer op een zo vriendelijk mogelijke manier te zeggen dat het echt wel wat zachter kan. 'En zet die muziek even uit,' zeg ik tegen de ruggen van Sam e... Lees de volledige post »

Schoonmaakster

Geplaatst op 17 november, 2016 om 10:35
Ondanks een vette deadline, startte ik mijn werkdag met een flinke opruimronde in huis. Wat was er aan de hand?†Vandaag zou Tina komen, een schoonmaakster die van aanpakken weet. Zo eentje die lekker zelfstandig aan het werk gaat en je niet stoort terwijl jij in je werkkamer bezig bent met gewichtige telefoontjes en belangrijke e-mails. Je zou je dus kunnen afvragen waarom ik in godsnaam zelf aan het opruimen was. Dat had alles te maken met het feit dat Tina voor het eerst zou komen. Ik wilde... Lees de volledige post »

Mama, ik deed vroeger maar alsof!

Geplaatst op 17 november, 2016 om 10:30
'Mama, weet je wat ik vroeger altijd deed?' vraagt mijn zoontje Sam, terwijl ik hem een nachtzoen kom geven. Deze vraag krijg ik de laatste maanden steeds vaker; of ik weet wat hij vroeger altijd deed. Ik probeer dan zo normaal mogelijk te blijven kijken, maar diep van binnen moet ik lachen. Jij, met je acht jaartjes jong, praat al over vroeger alsof je een man op middelbare leeftijd bent. Daarnaast weet ik precŪes wat jij roeger altijd deed. Ik was er namelijk zelf altijd bij. En als ik er nie... Lees de volledige post »

Opgedirkte trut

Geplaatst op 16 november, 2015 om 6:30


Tegenwoordig ben ik een opgedirkte trut. Althans, zo word ik door de schoolpleinmoeders van mijn zoontjes oúde school genoemd.
Zelf zijn het types die ofwel volledig biologisch leven of – misschien juist wel daardoor – de uitstraling van een bekorstmoste boomstam in de winter hebben. Volledig au naturel zijn ze, truien dragend van ecologisch katoen die eruit moeten zien alsof ze zelf gehaakt zijn, zich door weer en wind voortbewegend op lompe bakfietsen, gev...

Lees de volledige post »

Verhuizen & opgeschoten wild

Geplaatst op 18 februari, 2015 om 6:00

Rigoureuze oplossingen zijn vaak de beste. Zo is het mij onderhand bekend dat veelvuldig verhuizen – zeg: eens per drie jaar – de beste manier is om af te rekenen met allerhande rotzooi. Zonder dat je er erg in hebt, zijn de bolletjes wol-om- nu-eindelijk-eens-mee-te-doen-aan-die-kittige-haak-rage, de levensechte plastic Kalasjnikovs van de kermis en het hok van de hamster zaliger onderdeel geworden van je toch al niet zo sjofele interieur.

Het buurjongetje dat op de huisdi...

Lees de volledige post »

Het zwembad

Geplaatst op 3 februari, 2015 om 13:35


Koos was al geruime tijd niet meer in het zwembad geweest. Er was hier echter niks veranderd, constateerde hij, terwijl hij zijn kleedhokje afsloot. De tegels op de vloer niet, de zachtgele muren niet, zelfs de plastic kledinghaken waren nog dezelfde als voorheen.

Normaalgesproken deed hij op woensdagmiddag weinig bijzonders. De krant lezen of even zijn rug strekken op de bank. Sinds hij op advies van de bedrijfsarts nog maar twee halve dagen per week op het verzekeringskantoor moc...

Lees de volledige post »

Mariakaakjes en een speech

Geplaatst op 28 december, 2014 om 0:05

‘Mijn!’
Hoppa.
Voor minder dan een ton werd mijn huis verkocht op de veiling. Met een tevreden smoel stond de roodharige, jonge knul op. Hij wreef in zijn handen en liep naar voren. Ik stond ook op, klemde mijn kaken hard op elkaar en liep naar de uitgang.
Vanmorgen had ik zo gehoopt dat de prijs voor mijn huis op de veiling weinig zou afwijken van de oorspronkelijke prijs. Met verlies had ik zeker rekening gehouden. Maximaal twintigduizend. Dan was overzichtelijk ge...

Lees de volledige post »

I love Belgium

Geplaatst op 9 december, 2014 om 6:20

Voordat er flauwe Belgengrappen gemaakt gaan worden naar aanleiding van deze titel, wil ik uitleggen waarom ik graag met Belgen samenwerk. Ik schets hiervoor tweemaal een vrijwel identieke situatie. De ene keer in Nederland. De tweede keer in België. Het verschil zal duidelijk worden.

 

De wekker gaat. Het is vroeg. En koud. Eerst nog even snoozen. Nee, Juul. Opstaan. Nu! Je hebt nog een lange reis voor de boeg. Het ochtendritueel voltrekt zich hetzelfde als elke andere ...

Lees de volledige post »

Post-Sintum

Geplaatst op 8 december, 2014 om 4:45

Als ik voor de derde keer een kop thee wil maken met behulp van mijn espressoapparaat – de koffie was op, oh verschrikking! – besluit ik de beker te vullen met gluhwein. Aangeschaft voor pakjesavond, waar iedereen massaal aan de bubbels en witte wijn ging. Zelfs de goedheiligman bliefde geen glaasje warme bisschopswijn tijdens zijn bezoek.
Na een minuutje pingt de magnetron en vult mijn keuken zich met een ouderwets lekkere geur. Het toeval wil dat ik de kerstmarktbeker...

Lees de volledige post »

Mijn opa is een eindbaas

Geplaatst op 25 september, 2014 om 18:05


'Wat wil jij drinken, opa?' vraag ik.
Het duurt even voordat er een reactie komt.
'Doe mij maar een witte wijn,' antwoordt hij, al is het nauwelijks te verstaan. Alleen het woord 'wijn' komt er nog duidelijk uit, de rest is gebrabbel. Maar ik ken zijn intonatie en daarom weet ik wat hij bedoelt.
De gastvrouw kijkt me aan. Ze wacht zeker totdat ik goedkeurend knik. Ze zal zich vast afvragen waarom deze man, in zijn driedelig pak en met zijn hoedje...

Lees de volledige post »

Rss_feed